Българският Червен кръст, съвместно с Комисията по здравеопазването и  Националният

...
Българският Червен кръст, съвместно с Комисията по здравеопазването и  Националният
Коментари Харесай

Акция по кръводаряване в Народното събрание утре

Българският Червен кръст, взаимно с Комисията по опазването на здравето и  Националният център по трансфузионна хематология, ще взе участие в проведената от  Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите, кръводарителска акция  на 18 септември (сряда) 2019 година от 9:30 ч. до 13:30 ч., в Зала „ Запад “ в постройката на Народното заседание измежду депутатите и чиновниците на 44–тото Народно заседание.

Благотворителната самодейност за поощряване на кръводаряването има за задача да насочи вниманието на обществото към проблемите, свързани с обезпечаването на кръв и кръвни съставки, нужни за потребностите на опазването на здравето.  С оглед увеличаващия се дефицит на доброволни и безплатни кръводарители е належащо да се увеличи информираността по отношение на смисъла и изгодите от даряването на кръв за спасяването на човешкия живот.

В поддръжка на благородната идея чакаме интензивно да се включат в акцията народните представители и служителите  от 44-то Народно заседание, като по този метод да дадат образец за стимулиране на безвъзмездното и доброволното кръводаряване.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР